👤

[tex] \frac{1}{2} [/tex]log₂(x-3)²-log₂(2-x)=1
am nevoie urgent,va rog foarte mult


Răspuns :


Eliminăm numitorul și ecuația devine:

log₂(x-3)² - 2log₂(2-x) = 2


log₂(x-3)² - log₂(2-x)² = 2

 

log₂ [(x-3)²/(2-x)²] =2 ⇒(x-3)²/(2-x)² =2² ⇒ [(x-3)/(2-x)]² = 2² ⇒


⇒|
(x-3)/(2-x)| = 2 ⇒± 2


I) 
(x-3)/(2-x) = -2 ⇒ x = 1 (care verifică ecuația inițială).

II)
(x-3)/(2-x) = 2 ⇒ x = 7/3 (nu convine)

 










Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!


Ez Studiers: Alte intrebari