Răspuns :
solutiile sunt :
x1= 1
x2=2
x3=3
cu horner se descompune sub forma : (x - 1)(x^2 - 5x + 6)
x1= 1
x2=2
x3=3
cu horner se descompune sub forma : (x - 1)(x^2 - 5x + 6)
Descompunem 11x=9x+2x
x³-6x+9x+2x-6=0
Grupam x³-6x+9x=x(x²-6x+9)=x(x-3)²
x(x-3)²+2(x-3)=0
(x-3)[x(x-3)+2]=0
(x-3)(x²-3x-2)=0
x-3=0=>x-3
x²-3x+2=0
Δ=9-8=1
x₁=(3+1)/2=2
x₂=(3-1)/2=1
x³-6x+9x+2x-6=0
Grupam x³-6x+9x=x(x²-6x+9)=x(x-3)²
x(x-3)²+2(x-3)=0
(x-3)[x(x-3)+2]=0
(x-3)(x²-3x-2)=0
x-3=0=>x-3
x²-3x+2=0
Δ=9-8=1
x₁=(3+1)/2=2
x₂=(3-1)/2=1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!