Răspuns :
E(x) = 1;
E(x) [tex]= ( \frac{x - 2}{ x^{2} - 4} * \frac{5x + 10}{x - 3} + 1) * \frac{x - 3}{x + 2} [/tex]
[tex]( \frac{x - 2}{ (x+2)(x-2)} * \frac{5x + 10}{x - 3} + 1) * \frac{x - 3}{x + 2} =1 [/tex]
[tex]( \frac{1}{(x+2)} * \frac{5x + 10}{x - 3} + 1) * \frac{x - 3}{x + 2} = 1[/tex]
[tex]\frac{(5x + 10) * (x - 3)}{(x+2)(x+2)(x-3)} + \frac{x - 3}{x + 2} = 1[/tex]
[tex]\frac{5x + 10}{ x^{2} + 4x+4 } + \frac{x - 3}{x + 2} = 1[/tex]
De aici e gresit.. scuze
[tex]\frac{6x + 7}{ x^{2} + 5x + 6 } = 1[/tex]
6x + 7 = x² + 5x + 6;
x + 1 = x²;
x² = x + 1;
x * x = x + 1;
Nu am putut afla x-ul final, dar sper că te-a ajutat.
Edit: x = ~1,6;
E(x) [tex]= ( \frac{x - 2}{ x^{2} - 4} * \frac{5x + 10}{x - 3} + 1) * \frac{x - 3}{x + 2} [/tex]
[tex]( \frac{x - 2}{ (x+2)(x-2)} * \frac{5x + 10}{x - 3} + 1) * \frac{x - 3}{x + 2} =1 [/tex]
[tex]( \frac{1}{(x+2)} * \frac{5x + 10}{x - 3} + 1) * \frac{x - 3}{x + 2} = 1[/tex]
[tex]\frac{(5x + 10) * (x - 3)}{(x+2)(x+2)(x-3)} + \frac{x - 3}{x + 2} = 1[/tex]
[tex]\frac{5x + 10}{ x^{2} + 4x+4 } + \frac{x - 3}{x + 2} = 1[/tex]
De aici e gresit.. scuze
[tex]\frac{6x + 7}{ x^{2} + 5x + 6 } = 1[/tex]
6x + 7 = x² + 5x + 6;
x + 1 = x²;
x² = x + 1;
x * x = x + 1;
Nu am putut afla x-ul final, dar sper că te-a ajutat.
Edit: x = ~1,6;
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!