Răspuns :
3x-7=10
(+3)×(-1)-7=10
-3-7=10
-10=10 F
2x+1=-4
(+2)×(-1)+1=4
-2+1=4
-1=4 F
(+3)×(-1)-7=10
-3-7=10
-10=10 F
2x+1=-4
(+2)×(-1)+1=4
-2+1=4
-1=4 F
a) 3x - 7 = 10
3 × ( -1 ) - 7 = 10
- 3 - 7 = 10
- 10 = 10 (F)
Numarul -1 nu este solutie pentru exuatia 3x-7=10
b) 2x + 1 = - 4
2 ( -1 ) + 1 = - 4
- 2 + 1 = -4
-1 = -4
Numarul -1 nu este solutie pentru ecuatia 2x+1=-4
3 × ( -1 ) - 7 = 10
- 3 - 7 = 10
- 10 = 10 (F)
Numarul -1 nu este solutie pentru exuatia 3x-7=10
b) 2x + 1 = - 4
2 ( -1 ) + 1 = - 4
- 2 + 1 = -4
-1 = -4
Numarul -1 nu este solutie pentru ecuatia 2x+1=-4
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!