Răspuns :
a7=a1+6r
a3=a1+2r rezulta din relatia (1), (2) ca
a1+6r=0
a1+2r=0
Din relația (1) r=a1 supra 6
Relația (2) a1+2a1 supra 6=0
Îl amplifica pe a1 cu 6 si rezulta
6a1+2a1=0
8a1=0
a1=0
Rezultă ca r=0 supra 6
Deci ratia este 0
a3=a1+2r rezulta din relatia (1), (2) ca
a1+6r=0
a1+2r=0
Din relația (1) r=a1 supra 6
Relația (2) a1+2a1 supra 6=0
Îl amplifica pe a1 cu 6 si rezulta
6a1+2a1=0
8a1=0
a1=0
Rezultă ca r=0 supra 6
Deci ratia este 0
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!