👤

redacteaza o compunere gramaticala de 15-20 de randuri in care sa realizezi o descriere artistica a padurii , utilizand urmatoarele parti de vorbire neflexibile: probabil, candva, cand, din loc in loc, zi de zi, dinspre, aproape de, in mijlocul, sau, ca si cum, cioc!, cip,cirip!.

Răspuns :

Sunt în cabana mea, de la munte. Sunt înconjurat de pădurea verde, de cântecul „cip, cirip!” al păsărilor. Probabi cândva, pe la iarnă, vor pleca de aici, vor lăsa pădurea tăcută, dar acum își desfășoară concertul. Chiar și ciocănitorile, care fac „cioc! cioc!” ajută la concertul minunat al naturii ce se aude zi de zi dinspre pădure. Mă aflu în mijlocul păduri, înconjurată de brazii uriași. Pătrunzând în pădure, coroanele veșnic verzi ale brazilor acoperă cerul albastru. Brazii falnici își întind acele verzi, lăudându-se cu a lor comoară. Mirosul minunat de brad, care inspiră crăciunul, se simte la orice pas. Păsările își cântă vesele trilurile, bucurându-se de uriașa pădure ce se-ntinde. Iarba moale dansează pe ritmul vântului, în timp ce fluturii, cu aripile lor colorate, zboară printre firele de iarbă. Cabana este chiar în inima pădurii, ascunsă de giganții verzi. După pădure se întinde un râu cu apa cristalină și limpede, de unde păsările beau apă, obosite după atâta cântat. Frumusețea pădurii te face să vrei să stai acolo, cu ea, până la apus când soarele se ascunde în munți și colorează cerul în roz aprins. Munții ne-nconjoară, cu ale lor căciuli fine de zăpadă. Soarele se ascunde devreme în spatele lor, însă magia pădurii nu încetează. Seara, luna cu mantia ei argintie luminează cerul și se reflectă în apa liniștită a râului. Probabil că și ea iubește pădurea, ca noi. O iubește ca și cum îi aparține, mângâind-o cu razele ei slabe. Din loc în loc, stelele de pe cer sunt acoperite de norii negri, dar luna falnică strălucește mereu. Greierii ies și cântă ale lor minuante melodii. Liniștea și pacea domină în pădure.
Pădurea, probabil cel mai minunat lucru. Aici zi de zi o sa descoperi lucruri noi, mereu mai fascinante. Dinspre padure vin necontenit arome parfumate ale florilor. Cand esti aproape de pădure, începi sa ai senzatii plăcute, parca de ușurare a sufletului, începi sa plutesti, ca si cum ai fi purtat de vânt. În mijlocul pădurii vei putea intelege esenta ei. Din loc in loc vei auzi cip, cirip! sau cioc! cioc!, o adevarata simfonie a păsărilor. Cândva aici era pustiu, acum se gaseste o imparatie verde...