Răspuns :
1) a = -3+4-6 = 1-6 = -5
b = 2-8-5 = -6-5 = -11
c = 5+8-12 = 13-12 = 1
a) a-b-c = -5-(-11)-1 = -5+11-1 = 5
b) (a-b+c)^3 = [-5-(-11)+1]^3 =( -5+11+1)^3 =
= 7^3 = 343
2) [7-5×(2-3)] :12 =
= [7-5×(-1)] : 12 =
= (7+5):12 =
= 12 : 12 =
= 1
3)
a) (-12+3)(-5+4):(-9) =
= (-9)×(-1):(-9) =
= 9: (-9) =
= -1
b) [-6×(-5+2)-(-3)] : (-7) =
= [-6×(-3)+3] : (-7) =
= (18+3) : (-7) =
= 21 : (-7) =
= - 3
b = 2-8-5 = -6-5 = -11
c = 5+8-12 = 13-12 = 1
a) a-b-c = -5-(-11)-1 = -5+11-1 = 5
b) (a-b+c)^3 = [-5-(-11)+1]^3 =( -5+11+1)^3 =
= 7^3 = 343
2) [7-5×(2-3)] :12 =
= [7-5×(-1)] : 12 =
= (7+5):12 =
= 12 : 12 =
= 1
3)
a) (-12+3)(-5+4):(-9) =
= (-9)×(-1):(-9) =
= 9: (-9) =
= -1
b) [-6×(-5+2)-(-3)] : (-7) =
= [-6×(-3)+3] : (-7) =
= (18+3) : (-7) =
= 21 : (-7) =
= - 3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!