Răspuns :
x-3y+z=-8 ⇔2x-6y+2z=-16
2x-6y+2z-2x-(-5y)-3z=-16-6=-22 ⇔
-y-z=-22 ⇔-(y+z)=-22 ⇒y+z=22 ;
2x-6y+2z-2x-(-5y)-3z=-16-6=-22 ⇔
-y-z=-22 ⇔-(y+z)=-22 ⇒y+z=22 ;
x - 3y + z = - 8 si 2x - 5y + 3z = 6
↓
x = 3y - z - 8 inlocuim ...
2(3y - z -8) - 5y +3z = 6
6y - 2z - 16 - 5y + 3z =6 (restrangem termenii asemenea si ordonam ecuatia !)
---- == ---- ==
y +z = 6 + 16 = 22
↓
x = 3y - z - 8 inlocuim ...
2(3y - z -8) - 5y +3z = 6
6y - 2z - 16 - 5y + 3z =6 (restrangem termenii asemenea si ordonam ecuatia !)
---- == ---- ==
y +z = 6 + 16 = 22
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!