Răspuns :
[tex] (\frac{7}{40} - \frac{4}{45} )* \frac{12}{31} = ( \frac{7*9}{360} - \frac{4*8}{360})* \frac{12}{31} =( \frac{63 -32}{360} )* \frac{12}{31} = \frac{31}{360} * \frac{12}{31} =
\frac{1}{30} [/tex]
(7/40-4/45)x12/31=
Întâi rezolvam paranteza-le aducem la același numitor comun, pentru a le putea scade, adică 360:
63-32/360x12/31=
31/360x12/31=
Simplificăm 31 cu 31 si 360 cu 12 si rezulta 1/30
Bafta!
Întâi rezolvam paranteza-le aducem la același numitor comun, pentru a le putea scade, adică 360:
63-32/360x12/31=
31/360x12/31=
Simplificăm 31 cu 31 si 360 cu 12 si rezulta 1/30
Bafta!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!