Răspuns :
[tex]\it x = ( \sqrt{3} -1)^{2} + 2 \sqrt{3} = ( \sqrt{3})^{2} -2 \sqrt{3} + 1 + 2 \sqrt{3} = 3 + 1 = 4 \\ \\
y = ( \sqrt{5}-2)( \sqrt{5} + 2) + 2016^{0} = ( \sqrt5})^{2} - 2^{2} + 1 = 5 -4 + 1 = 2 \\ \\
m_a= \dfrac{x+y}{2}=\dfrac{2+4}{2}=3[/tex]
y = ( \sqrt{5}-2)( \sqrt{5} + 2) + 2016^{0} = ( \sqrt5})^{2} - 2^{2} + 1 = 5 -4 + 1 = 2 \\ \\
m_a= \dfrac{x+y}{2}=\dfrac{2+4}{2}=3[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!