Răspuns :
intr-o zi Nastratin de certa cu un vecin,el fuse tras la judecata că a dat jalba în dansul.nastratin plecând să meargă spre a se înfățișa,baga-n san un pietroi mare.cand pârâtorul de dânsul spunea cate îi plăcea,Nastratin pe taina sânul își arată.judecatorul vazandu-l că își bătea sânul plin ,toată dreptatea o fete din partea lui nastratin.dupa ce jeluitorul fi dat afara,îi zise lui Nastratin Hogea să scoată ce i-a arătat.el scoțând îndată piatra o puse cu cinste jos.si se trase la oarte cu chip politicos.judecatorul bătrânîntrebă ce este asta.el răspunse că este darul ce îl arată in san
,, Năzdrăveniile lui Nastratin Hogea" - Anton Pann
Povestire
Din scrierea lui Anton Pann, cititorul află despre păţania unui vecin cu Nastratin Hogea.
Vecinul îl dă în judecată pe Nastratin.
Amândoi trebuie să se-nfăţişeze la judecător. Pârătorul, vecinul, îşi expune cu toată tăria necazul datorat lui Nastratin.
El, Nastratin, se bate uşor pe pieptul prea mare de câte ori vecinul povesteşte năcazul.
Judecătorul aude jalea unuia, dar vede şi gestul celuilalt.
În final, judecătorul face dreptate: Nastratin Hogea iese nevinovat.
Judecătorul rămas doar cu Nastratin îl îndeamnă să scoată de sub cămaşă ceea ce mereu arăta. Cu prefăcută politeţe dă spre lumina judecătorească un bolovan. Judecătorul rămâne uimit de ,, dar”.
Astfel, Nastratin a păgubit doi: vecin şi judecător.
Vorba din bătrâni: ,, Mintosul promite şi prostul trage nădejde!”
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!