Răspuns :
Notăm:
m - suma lui MIhai
r - suma lui Răzvan
Avem 2 cazuri :
I) m+19 = 4·(r -1 9) ⇒ m = 4·(r -1 9) - 19 ⇒ m = 4r - 76 -19 (1)
II) m - 11 = r+11 ⇒ m = r+11+11 ⇒ m = r + 22 (2)
Din relațiile (1), (2) ⇒ 4r - 76 -19 = r + 22 ⇒ 4r - r = 22+19+76 ⇒
⇒ 3r = 117 ⇒ r = 117: 3 ⇒ r = 39 (3)
Din relațiile (2), (3) ⇒ m = 39 + 22 ⇒ m = 61
Așadar, Mihai are 61 lei, iar Răzvan are 39 lei.
m - suma lui MIhai
r - suma lui Răzvan
Avem 2 cazuri :
I) m+19 = 4·(r -1 9) ⇒ m = 4·(r -1 9) - 19 ⇒ m = 4r - 76 -19 (1)
II) m - 11 = r+11 ⇒ m = r+11+11 ⇒ m = r + 22 (2)
Din relațiile (1), (2) ⇒ 4r - 76 -19 = r + 22 ⇒ 4r - r = 22+19+76 ⇒
⇒ 3r = 117 ⇒ r = 117: 3 ⇒ r = 39 (3)
Din relațiile (2), (3) ⇒ m = 39 + 22 ⇒ m = 61
Așadar, Mihai are 61 lei, iar Răzvan are 39 lei.
M+19 = 4 (R- 19) = > M = 4R - 76 - 19 = 4R - 95
M - 11= R + 11
M = R + 22
R + 22 = 4R- 95
117 = 3R
R = 117 : 3
R = 39 lei suma lui Razvan
M = 39 + 22 = 61 lei suma lui Mihai
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!