Răspuns :
Salutare!
✯✯✯
f(x) = x⁴ - 2x² + 1
x = 1
----------------------------/
Formula pentru ecuația tangentei:
y - y₀ = m ( x - x₀ ) , unde:
x₀ = 1
y₀ = f(x₀) = f(1)
m = f'(x₀) = f'(1)
Așadar:
y₀ = f(x₀)
f(x₀) = f(1) = 1⁴ - 2 · 1² + 1 = 1 - 2 + 1 = 0
⇒ y₀ = 0
m = f'(x₀) = f'(1)
f'(x) = ( x⁴ )' - ( 2x² )' + ( 1 )'
= 4x³ - 4x + 0
= 4x³ - 4x
f'(1) ' = 4 · 1³ - 4 · 1 = 4 - 4 = 0
⇒ m = 0
Înlocuim în formulă:
y - y₀ = m ( x - x₀ )
y - 0 = 0 ( x - x₀ )
y - 0 = 0
⇒ [tex]\boxed {y=0 }[/tex] → ecuația tangentei
✯ Cu drag, Echipa BrainlyRO! ✯
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!