Răspuns :
Prima ecuatie o poti inmulti cu 3 astef o sa ai
6x-3y-6=0
x+3y-8=0
--------------+
Acum le poti aduna si o sa scapi e y
7x-14=0
7x=14
x=2
Acum ca ai aflat x-ul il poti inlocui in ce exuatie vrei
x+3y-8=0
2+3y-8=0
3y=6
y=2
6x-3y-6=0
x+3y-8=0
--------------+
Acum le poti aduna si o sa scapi e y
7x-14=0
7x=14
x=2
Acum ca ai aflat x-ul il poti inlocui in ce exuatie vrei
x+3y-8=0
2+3y-8=0
3y=6
y=2
[tex] \left \{ {{2x-y-2=0} \atop {x+3y-8=0}} \right. \ \textless \ =\ \textgreater \ \left \{ {{2x-y=2/*3} \atop {x+3y=8}} \right. \ \textless \ =\ \textgreater \ \left \{ {{6x-3y=6} \atop {x+3y=8}} \right. (adunam\ cele\ 2\ relatii) \\ \\ 7x=14=\ \textgreater \ x=2 \\ 2+3y=8 \\ 3y=6 \\ y=2[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!