Răspuns :
x+y=-√2 il poti ridica la a doua
x²+2xy+y²=2
x²+y²=2-2xy
x²+y²=2+24
x²+y²=26
x²+2xy+y²=2
x²+y²=2-2xy
x²+y²=2+24
x²+y²=26
a)
x+y=-√2
si xy= -12
(x+y)²=(-√2 )²
x²+2xy+y²=2
x²+y²=2-2xy=2-2(-12)=2+24=26
b)
x²+y²=26
x²+y²-2xy=26-2(-12)=26+24=50
(x-y)²=50
x-y=√50 x-y=√2×5² ⇒ x-y=+5√2 x-y=-5√2
x+y=-√2
si xy= -12
(x+y)²=(-√2 )²
x²+2xy+y²=2
x²+y²=2-2xy=2-2(-12)=2+24=26
b)
x²+y²=26
x²+y²-2xy=26-2(-12)=26+24=50
(x-y)²=50
x-y=√50 x-y=√2×5² ⇒ x-y=+5√2 x-y=-5√2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!