Răspuns :
(4x+1)^2-(2x+3)^2 = (4x+1 - 2x +3) (4x+1+ 2x+3) = ( 2x + 4) ( 6x +4)
(4x + 1)² - (2x + 3)² =
16x² + 8x + 1 - 4x² - 12x - 9 =
12x² - 4x - 8 =
(8x² - 8) + (4x² - 4x) =
8(x + 1)(x - 1) + 4x(x - 1) =
(x - 1)(8x + 8 + 4x) =
(x - 1) * 4(3x + 2) =
4(x - 1)(3x + 2)
16x² + 8x + 1 - 4x² - 12x - 9 =
12x² - 4x - 8 =
(8x² - 8) + (4x² - 4x) =
8(x + 1)(x - 1) + 4x(x - 1) =
(x - 1)(8x + 8 + 4x) =
(x - 1) * 4(3x + 2) =
4(x - 1)(3x + 2)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!