Răspuns :
2x - 3y = - 1
5x + 6y = 11
4x - 6y= - 2
5x + 6y = 11
9x = 9
x=1
2 ori 1 - 3y = -1
y = 1
( x, y ) = ( 1,1 )
Verificare :
2 ori 1 - 3 ori 1 = -1
5 ori 1 + 6 ori 1 = 11
-1 = -1
11 = 11
(x,y)=(1,1)
Bafta :3
5x + 6y = 11
4x - 6y= - 2
5x + 6y = 11
9x = 9
x=1
2 ori 1 - 3y = -1
y = 1
( x, y ) = ( 1,1 )
Verificare :
2 ori 1 - 3 ori 1 = -1
5 ori 1 + 6 ori 1 = 11
-1 = -1
11 = 11
(x,y)=(1,1)
Bafta :3
[tex] \left \{ {{2x-3y=-1} \atop {5x+6y=11}} \right. \rightarrow \left \{ {{-3y=-1-2x} \atop {5x+2*3y=11}} \right. \rightarrow \left \{ {{3y=2x-1} \atop {5x+2(2x+1)=11}} \right. \\ \\
5x+2(2x+1)=11 \rightarrow 5x+4x+2=11 \rightarrow 9x=11-2 \rightarrow x=1 \\ \\ \\
3y=2x+1 \rightarrow y= \frac{2x+1}{3} = \frac{2*1+1}{3}= \frac{3}{3}= 1 \\ \\ S= (1; 1) [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!