Răspuns :
5(x+3)=2(5x-5)
Eliminăm parantezele, efectuând înmulțirile, și rezultă:
5x + 15 = 10x - 10 ⇔ 15 + 10 = 10x - 5x ⇔ 25 = 5x ⇔ x = 5
Deci, ecuația dată are soluția x = 5 ∈ Z
Eliminăm parantezele, efectuând înmulțirile, și rezultă:
5x + 15 = 10x - 10 ⇔ 15 + 10 = 10x - 5x ⇔ 25 = 5x ⇔ x = 5
Deci, ecuația dată are soluția x = 5 ∈ Z
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!