Răspuns :
[tex]\Big(x+ \dfrac{1}{e^x}\Big) ' = (x+e^{-x})'= 1 + e^{-x}\cdot (-x)' = 1+e^{-x}\cdot(-1) = 1-e^{-x} \\ \\ \rightarrow $ pentru (e^{-x})' $ m-am folosit de formula: (e^{u})' = e^u \cdot u'$[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!