Răspuns :
Salut,
-5/6-1/6•(2/3)^-2 =
-5/6-1/6•(3/2)² =
-5/6-1/6•9/4
-5/6-9/24 = -20/24-9/24 = -29/24.
Succes! :3
-5/6-1/6•(2/3)^-2 =
-5/6-1/6•(3/2)² =
-5/6-1/6•9/4
-5/6-9/24 = -20/24-9/24 = -29/24.
Succes! :3
[tex] \dfrac{-5}{6}- \dfrac{1}{6}\cdot \Big(\dfrac{2}{3}\Big)^{-2} = \dfrac{-5}{6} -\dfrac{1}{6} \cdot \Big(\dfrac{3}{2}\Big)^{2} = \dfrac{-5}{6}- \dfrac{1}{6}\cdot \dfrac{3^2}{2^2} = \dfrac{-5}{6} - \dfrac{1}{6}\cdot \dfrac{9}{4} = \\ \\ =\dfrac{-5}{6}- \dfrac{9}{24} = \dfrac{-5\cdot 4}{24}- \dfrac{9}{24} = \dfrac{-20-9}{24} = -\dfrac{29}{24}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!