Răspuns :
[tex]f(x)=2 x^{3}-9 x^{2}+12x+1 \\
a).f'(x)=6x^{2} -18x+12=6( x^{2} -3x+2). \\
Ec.atas: x^{2} -3x+2=0 =\ \textgreater \ x1=1;x2=2 \\
=\ \textgreater \ f'(x)=6(x-1)(x-2). \\
b). \lim_{x \to \zer0} \frac{2 x^{3} -(2 x^{3}-9 x^{2} +12x+1) }{6 x^{2} -18x+12}= \lim_{x \to \zer0} \frac{2 x^{3}-2 x^{3}+9 x^{2} -12x-1}{6 x^{2} -18x+12}= \\
\lim_{x \to \zer0} \frac{9 x^{2} -12x-1}{6 x^{2} -18x+12} = \lim_{x \to \zer0} \frac{9*0-12*0-1}{6*0-18*0+12}= -\frac{1}{12}. \\
[/tex].[tex]\\c).x=1; \\ f(1)=2-9+12+2=6 \\ f'(1)=6(1-3+2)=0. \\ Notam: d: y-f(1)=f'(1)(x-1) =\ \textgreater \ d: y-6=0(x-1) \\ =\ \textgreater \ d: y=6[/tex]
Sper ca nu am gresit la calcule.
Sper ca nu am gresit la calcule.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!