👤

...................…………

 class=

Răspuns :

Observi   ca  (3+2√²)*(3-2√2)=9-8=1
(3+2√2)^x(3-2√2)^x=1=>
3-2√2)^x=1/(3+2√2)
Inlocuiesti   in   ecuatie
(3+2√2)^x+1/(3+2√2)^x=2
aduci  la   acelasi  numitor
(3+2√2)^2x+1=2(3+2√2)^x
SUbstitutie
(3+2√2)^=y
y²+1=2y
y²-2y+1=0
(y-1)²=0
y=1
revii  la   substitutie
(2+2√2)^x=1=>
x=0
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!


Ez Studiers: Alte intrebari