Răspuns :
Salut,
f : |R → |R
f(x) = x+a
f(2) = 2+a
f(-2) = -2+a
f(2)+f(-2) = 4
2+a-2+a = 4
2a = 4
a = 4/2
a = 2.
f(x) = x+2.
Succes! :3
f : |R → |R
f(x) = x+a
f(2) = 2+a
f(-2) = -2+a
f(2)+f(-2) = 4
2+a-2+a = 4
2a = 4
a = 4/2
a = 2.
f(x) = x+2.
Succes! :3
f(x) = x+a
f(2) = 2 + a
f(-2) = -2 + a
f(2) +f(-2) = 4 ⇒ 2 + a - 2 + a = 4 ⇒ 2a = 4 ⇒ a = 2.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!