Răspuns :
=>2× 1 pe 4 + 3 pe 2 × x-1 pe 8=3× 2 pe 3 + 4 pe 7× x-1 pe 14
=>1 pe 2 × 3(x-1)=2 + 2 pe 7×x-1 pe 7
=>1 pe 2 +3x-3 pe 16= 2+2×(x-1 )pe 29
=>1 pe 2+3x-3 pe 16=2 + 2x-2 pe 49
=>392+49(3x-3)=1568+16(2x-2)
=>392+147x-147=1568 +32x-32
=>245+147x=1536+32x
=>147x-32x=1536-245
=>115x=1291
rezulta x=1291 pe 115 sau x=11 intregi 26 pe 115=> x= 11.2261
Sper ca te-an ajutat!
=>1 pe 2 × 3(x-1)=2 + 2 pe 7×x-1 pe 7
=>1 pe 2 +3x-3 pe 16= 2+2×(x-1 )pe 29
=>1 pe 2+3x-3 pe 16=2 + 2x-2 pe 49
=>392+49(3x-3)=1568+16(2x-2)
=>392+147x-147=1568 +32x-32
=>245+147x=1536+32x
=>147x-32x=1536-245
=>115x=1291
rezulta x=1291 pe 115 sau x=11 intregi 26 pe 115=> x= 11.2261
Sper ca te-an ajutat!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!