Răspuns :
Versurile prezentate mai sus reprezintă răscolirea vântului asupra dezastrului creat de caldura moleșitoare . Acesta își face simțită prezenta prin adierea porumbului, crengilor , câmpiei și întorcându se in adâncul pădurii "apoi își strânge sufletu-N păduri "
Ultimele versuri din textul citat surprind momentul in care tabloul de natura descris de poet pune in lumina , printr-o sugestiva personificare, schimbarile suferite de campie, ca motiv literar, in fata arsitei care a transformat-o in "paragina si scrum". Acest element teluric este prezentat prin descriere, ca pe o fiinta ciudata ce-si aduna puterile "in paduri", iar in ultimul vers, printr-un epitet in inversiune :"dogoritoare guri", acelasi element natural apare "cascand" guri prapastioase.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!