Răspuns :
[tex] x^{2} +mx+9=0 =\ \textgreater \ a=1, b=m, c=9 \\
DELTA=b^{2}-4ac =m^{2}-4*9*1=m^{2}-36 \\
Ec.atas: m^{2}-36=0=\ \textgreater \ m^{2}=36 =\ \textgreater \ m1=6,m2=-6. \\
Verificare:I.m=6 \\
x^{2}+6x+9=0=\ \textgreater \ DELTA=36-36=0 =\ \textgreater \ \\
=\ \textgreater \ x1=x2=\frac{-b+ \sqrt{DELTA} }{2a}= \frac{-6+0}{2*1}= \frac{-6}{2}=-3 \\
II.m=-6 \\
x^{2}-6x+9=0 =\ \textgreater \ DELTA=(-6)*(-6)-(4*9)=36-36=0 \\
=\ \textgreater \ x1=x2= \frac{6- \sqrt{DELTA} }{2a}= \frac{6-0}{2*1}= \frac{6}{2}=3
[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!