a) suma maximă ce se poate obţine schimbând între ele cifrele numerelor iniţiale;
b) un şir de numere pentru care se obţine suma maximă, respectând restricţiile din enunţ.
Date de intrare
Fișierul de intrare cifre9.in conține pe prima linie un număr natural n reprezentând numărul de numere scrise de Maia pe foaie. Următoarele n linii conţin cele n numere naturale scrise iniţial pe foaie, câte un număr pe fiecare linie.
Date de ieșire
Fișierul de ieșire cifre9.out va conține pe prima linie pe prima linie un număr natural S reprezentând suma maximă obţinută. Pe următoarele n linii vor fi scrise n numere naturale, câte un număr pe o linie, reprezentând un şir de numere pentru care se obţine suma maximă, respectând restricţiile din enunţ.
Restricții și precizări
2 ≤ n ≤ 100 000
Numerele din şirul iniţial sunt numere naturale ≤ 2^30-1
Numerele din şirul afişat nu vor conţine zerouri nesemnificative.
Dacă există mai multe şiruri pentru care se obţine suma maximă conform restricţiilor din enunţ, se va afişa oricare dintre acestea.
Pentru afişarea corectă a sumei maxime se acordă 40% din punctaj, punctajul integral obţinându-se pentru rezolvarea corectă a ambelor cerinţe.
Exemplu
cifre9.in
8
3120
400
1000
50
1
0
37
60
cifre9.out
14280
6410
500
10
20
10
0
7330
0
Explicație
Se observă că atât în şirul iniţial, cât şi în cel final sunt 2 numere de 4 cifre, un număr de 3 cifre, 3 numere de două cifre şi două numere de o cifră.
De asemenea, numerele din şirul afişat conţin în total aceleaşi cifre ca numerele din şirul din fişierul de intrare.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Informatică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!