Răspuns :
-207:(-3)+(-2)*[(-51):3-2*(-67+39)]=
=69+(-2)*[(-17)-2*(-28)]=
=69+(-2)*[(-17)-(-56)]=
=69+(-2)*(-17+56)=
=69+(-2)*39=
=69+(-78)=
=69-78= -9
=69+(-2)*[(-17)-2*(-28)]=
=69+(-2)*[(-17)-(-56)]=
=69+(-2)*(-17+56)=
=69+(-2)*39=
=69+(-78)=
=69-78= -9
Procedăm astfel, ordinea efectuării operatiilor :
+ 69 + (-2) • [ (-17) -2 • (-28)] =
+ 69 + (-2) • [ (-17) + 56] =
+ 69 + (-2) • 39 =
+69 - 78 =
-9
Mult succes!
+ 69 + (-2) • [ (-17) -2 • (-28)] =
+ 69 + (-2) • [ (-17) + 56] =
+ 69 + (-2) • 39 =
+69 - 78 =
-9
Mult succes!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!