Răspuns :
(x-4)²-x²+8x
(Folosim formula (a-b)²=a²-2•a•b+b²)
=(x²-2•x•4+4²)-x²+8x
=x²-8x+16-x²+8x
(X² si -x² ; -8x si 8x se simplifica ,fiind opuse)
=16
Succes!
(Folosim formula (a-b)²=a²-2•a•b+b²)
=(x²-2•x•4+4²)-x²+8x
=x²-8x+16-x²+8x
(X² si -x² ; -8x si 8x se simplifica ,fiind opuse)
=16
Succes!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!