Răspuns :
Salut,
4. a = (3√2-2√3)(3√2+2√3)-(2-√3)²-√48
a = (3√2)²-(2√3)²-(4-4√3+3)-√48
a = 18-12-(7-4√3)-√48
a = 6-7+4√3-√48
a = -1+4√3-√48
√48 = 4√3.
a = -1+4√3-4√3
a = -1 € Z.
5. 2x³-8x = 2x(x²-4) = 2x(x-2)(x+2).
Succes! :3
4. a = (3√2-2√3)(3√2+2√3)-(2-√3)²-√48
a = (3√2)²-(2√3)²-(4-4√3+3)-√48
a = 18-12-(7-4√3)-√48
a = 6-7+4√3-√48
a = -1+4√3-√48
√48 = 4√3.
a = -1+4√3-4√3
a = -1 € Z.
5. 2x³-8x = 2x(x²-4) = 2x(x-2)(x+2).
Succes! :3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!