Răspuns :
(3^89 *2+3^88+6*3^87):3=3^88*2+3^87+2*3^87=3^88 *2+3*3^87=3^88*2 +3^88=3*3^88=3^89
altfel
(3^89 *2+3^88+6*3^87):3=3^88*2+3^87+6*3^86=3^86(9*2+3+6)=3^86*27=
=3^86*3³=3^89
altfel
(3^89 *2+3^88+6*3^87):3=3^88*2+3^87+6*3^86=3^86(9*2+3+6)=3^86*27=
=3^86*3³=3^89
[tex]\it a = 3^{89}\cdot2 = 3^{88}\cdot3\cdot2 = 3^{88}\cdot6 \\\;\\ b = 3^{88} \\\;\\ 6\cdot3^{87} = 2\cdot3\cdot3^{87} =2\cdot 3^{88}[/tex]
[tex]\it m_a = \dfrac{a+b+c}{3} =\dfrac{6\cdot3^{88}+3^{88}+2\cdot3^{88}}{3} =\dfrac{3^{88}(6+1+2)}{3} = \\\;\\ \\\;\\ =\dfrac{3^{88}\cdot9}{3} =3^{88}\cdot3 = 3^{89}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!