Poate sa-mi explice si mie cineva cum s-a ajuns la aceasta forma( a 2 a imagine)? Presupun ca s-a ridicat la patrat radicalul, dar dupa ce s-a mai intamplat? Stiu ca e caz infinit pe infinit, dar pe moment chiar nu ma prind. Multumesc anticipat! :(
Pai daca n treci de la exponent, in fata logaritmului (vezi proprietatile logaritmului) atunci se simplifica cu n de la numitorul fractiei din fata pe care il dai factor cumun si ajungi de unde ai plecat. Iar de la rezultatul de la imaginea a doua, fractia are limita 1 iar la logaritm, limita logaritmului este logaritmul limitei iar acea limita din logaritm este cazul 1 la infinit iar acest caz il gasesti in caiet si trebuie sa iti dea tot 1.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!