Răspuns :
[tex] x = \sqrt{27} - \sqrt{3} + \sqrt{48} \Rightarrow x= \sqrt{3^{2}*3} - \sqrt{3} + \sqrt{4^{2}*3} \Rightarrow x=3 \sqrt{3} - \sqrt{3} + 4 \sqrt{3} = 6 \sqrt{3} \\ \\y= \sqrt{28} + \sqrt{175} - \sqrt{63} \Rightarrow y= \sqrt{2^{2}*7} + \sqrt{5^{2}*7} - \sqrt{3^{2}*7} \Rightarrow y=2 \sqrt{7} + 5 \sqrt{7} - 3 \sqrt{7} \Rightarrow y= 4 \sqrt{7} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!