Răspuns :
n:7=a rest 2; n = 7a+2; 6n = 42a+12
n:6=b rest 5; n = 6b+5; 7n = 42b+35
7n-6n = 42b+35 - (42a+12)
n = 42b+35-42a-12
n = 42b-42a + 35-12
n = 42(b-a) + 23
Da restul 23
n:6=b rest 5; n = 6b+5; 7n = 42b+35
7n-6n = 42b+35 - (42a+12)
n = 42b+35-42a-12
n = 42b-42a + 35-12
n = 42(b-a) + 23
Da restul 23
n : 42 = ... (rest=?)
daca n : 7 = ... (rest=2) si ⇒ n = M₇ + 2 |*6 => 6n = M₄₂+12
n : 6 = ... (rest=5) => n = M₆ + 5 |*7 => 7n = M₄₂+35
_____________
diferenta acestora este: n = 35-12 = 23.
Inseamna ca , numarul 23 impartit la 42 da restul ...
23 : 42 = 0 (rest = 23) !!!
daca n : 7 = ... (rest=2) si ⇒ n = M₇ + 2 |*6 => 6n = M₄₂+12
n : 6 = ... (rest=5) => n = M₆ + 5 |*7 => 7n = M₄₂+35
_____________
diferenta acestora este: n = 35-12 = 23.
Inseamna ca , numarul 23 impartit la 42 da restul ...
23 : 42 = 0 (rest = 23) !!!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!