Răspuns :
(a+b):(a-b) = 3 (rest 2)
↓
a + b = 3a-3b +2
- 2 = 2a-2b |:(-2)
b - a = 1 ⇒ pt. b = 1 ⇒ a = 0
pt. b = 2 ⇒ a = 1
pt. b = 3 ⇒ a = 2
..........................
s.a.m.d.
↓
a + b = 3a-3b +2
- 2 = 2a-2b |:(-2)
b - a = 1 ⇒ pt. b = 1 ⇒ a = 0
pt. b = 2 ⇒ a = 1
pt. b = 3 ⇒ a = 2
..........................
s.a.m.d.
(a+b) : (a-b) = 3 rest 2 a>b
a+b = 3(a-b) + 2
a+b = 3a-3b+2
3a-a +2 = b+3b
2a+2 = 4b /:2
a + 1 = 2b
a = 2b-1 (1)
a = b + 15 (2)
egalam cele doua relatii (1) si (2)
2b-1 = b+15
2b-b = 15+1
b = 16
a = 16+15 = 31
verificare:
(31+16) : (31-16) = 47 : 15 = 3 rest 2 (adevarat)
solutiile sunt:
a = 31
b = 16
a+b = 3(a-b) + 2
a+b = 3a-3b+2
3a-a +2 = b+3b
2a+2 = 4b /:2
a + 1 = 2b
a = 2b-1 (1)
a = b + 15 (2)
egalam cele doua relatii (1) si (2)
2b-1 = b+15
2b-b = 15+1
b = 16
a = 16+15 = 31
verificare:
(31+16) : (31-16) = 47 : 15 = 3 rest 2 (adevarat)
solutiile sunt:
a = 31
b = 16
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!