Răspuns :
a+b=91
a-b= b:3 =>
a=b:3+b
b:3+b+b=91
b/3 +2×b/1=91
b+ 3×2×b totul supra /3=91
7×b totul supra /3=91
7×b=91×3
7×b=273
b=273:7
b=39
a=b:3+b
a=39:3 +39
a=13+39
a=52
Proba
a+b=52+39=91 (adevărat )
a-b=b:3
52-39=39:3
13=13 (Adevarat )
a-b= b:3 =>
a=b:3+b
b:3+b+b=91
b/3 +2×b/1=91
b+ 3×2×b totul supra /3=91
7×b totul supra /3=91
7×b=91×3
7×b=273
b=273:7
b=39
a=b:3+b
a=39:3 +39
a=13+39
a=52
Proba
a+b=52+39=91 (adevărat )
a-b=b:3
52-39=39:3
13=13 (Adevarat )
a+b = 91
a-b = b/3
a = b/3 + b
a = b/3 + 3b/3
a = 4b/3
4b/3 + b = 91
4b/3 + 3b/3 = 91
7b/3 = 91
7b = 273
b = 39
a = 52
a-b = b/3
a = b/3 + b
a = b/3 + 3b/3
a = 4b/3
4b/3 + b = 91
4b/3 + 3b/3 = 91
7b/3 = 91
7b = 273
b = 39
a = 52
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!