👤

Calculati 2^0+2^0+2^1+2^2........+2^2013 /2^2012

Răspuns :

2^0+2^0+2^1+2^2+........+2^2013=
2^0+2^0=2*2^0=2^1

2^1+2^1+2^2+...+2^2013=
2^1+2^1=2*2^1=2^2

2^2+2^2+2^3+...+2^2013=
2^2+2^2=2*2^2=2^3
...

deoarece la inceput ai 2^0+2^0 practic 2^0 presupunem ca este un "n" si atunci inlocuim 2^0 cu "n" si vom avea n+n=2n practic 2^0+2^0=
=2*2^0
=2^0+1
=
2^1 
dupa care vom avea 2^1+2^1 cred ca ai prins ideea

2^2012+2^2012+2^2013=
2^2012+2^2012=
=2*2^2012
=2^1+2012
=2^2013

2^2013+2^2013=
=2*2^2013
=2^2013+1
=2^2014

2^2014/2^2012=
=2^2014-2012
=2^2
=4

Raspuns final:

2^0+2^0+2^1+2^2+........+2^2013 /2^2012=
=4