Răspuns :
b)
-3(-3x+1)+14 = 3(7x-3)-10
9x-3+14 = 21x-9-10
9x+11 = 21x-19
9x-21x = -19-11
-12x = -30
x= -30/-12
x= +5/2 => x nu aparține Z
c)
14+2•(3-2x+6):2 = 37
14+ 2(9-2x):2 = 37
14+ (18-4x):2 = 37
14+ 9-2x = 37
25-2x = 37
2x = 37-25
2x = 12
x= 12/2
x= 6
d)
-4- {6-[-3+(-3)+(-5-x)-7]-9} = 1
-4- [6-(-3-3-5-x-7)-9] = 1
-4- [6-(-18-x)-9] = 1
-[6-(-18-x)] = 1+4
-(6+18+x) = 5
-6-18-x = 5
-24-x = 5
-x = 5+24
-x = 29
x = -29
e) —–—–—–—–—–
-3(-3x+1)+14 = 3(7x-3)-10
9x-3+14 = 21x-9-10
9x+11 = 21x-19
9x-21x = -19-11
-12x = -30
x= -30/-12
x= +5/2 => x nu aparține Z
c)
14+2•(3-2x+6):2 = 37
14+ 2(9-2x):2 = 37
14+ (18-4x):2 = 37
14+ 9-2x = 37
25-2x = 37
2x = 37-25
2x = 12
x= 12/2
x= 6
d)
-4- {6-[-3+(-3)+(-5-x)-7]-9} = 1
-4- [6-(-3-3-5-x-7)-9] = 1
-4- [6-(-18-x)-9] = 1
-[6-(-18-x)] = 1+4
-(6+18+x) = 5
-6-18-x = 5
-24-x = 5
-x = 5+24
-x = 29
x = -29
e) —–—–—–—–—–
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!