Răspuns :
a) (5-23)-(-11+13+2-41) =
= -18+11-13-2+41 =
= -20-13+52 =
= 52-33 =
= 19
b) (-12)-(-3)-(+5)+(-4)+(+15) =
= -12+3-5-4+15 =
= -21+18 =
= -3
c) (-13)-(+32)+(+32)-(-13)=
= -13-32+32+13 = (se reduc)
= 0
d) -(+94)-(-52)+(-12)-(+91)+(+73) =
= -94+52-12-91+73 =
= -42-103+73 =
= -145+73 =
= -72
e) 10-9+8-7+6-5+4-3+2-1+0 =
= 1+1+1+1+1 =
= 5
= -18+11-13-2+41 =
= -20-13+52 =
= 52-33 =
= 19
b) (-12)-(-3)-(+5)+(-4)+(+15) =
= -12+3-5-4+15 =
= -21+18 =
= -3
c) (-13)-(+32)+(+32)-(-13)=
= -13-32+32+13 = (se reduc)
= 0
d) -(+94)-(-52)+(-12)-(+91)+(+73) =
= -94+52-12-91+73 =
= -42-103+73 =
= -145+73 =
= -72
e) 10-9+8-7+6-5+4-3+2-1+0 =
= 1+1+1+1+1 =
= 5
a) (5 - 23) - (- 11 + 13 + 2 - 41) = (- 18) - (- 37) = - 18 + 37 = 19
b) (- 12) - (- 3) - (+ 5) + ( - 4) + ( + 15) = - 12 + 3 - 5 - 4 + 15 = - 21 + 18 = - 3
c) (- 13) - (+ 32) + (+ 32) - (- 13) = - 13 - 32 + 32 + 13 = 0
d) - (+ 94) - (- 52) + (- 12) - (+ 91) + (+ 73) = - 94 + 52 - 12 - 91 + 73 = - 197 + 125 = - 72
e) 10 - 9 + 8 - 7 + 6 - 5 + 4 - 3 + 2 - 1 + 0 = 30 - 25 = 5
b) (- 12) - (- 3) - (+ 5) + ( - 4) + ( + 15) = - 12 + 3 - 5 - 4 + 15 = - 21 + 18 = - 3
c) (- 13) - (+ 32) + (+ 32) - (- 13) = - 13 - 32 + 32 + 13 = 0
d) - (+ 94) - (- 52) + (- 12) - (+ 91) + (+ 73) = - 94 + 52 - 12 - 91 + 73 = - 197 + 125 = - 72
e) 10 - 9 + 8 - 7 + 6 - 5 + 4 - 3 + 2 - 1 + 0 = 30 - 25 = 5
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!