Răspuns :
[tex]\it ab=3|_{\cdot2} \Rightarrow 2ab=6\ \ \ \ (*) \\\;\\ a+b=4 \Rightarrow (a+b)^2=4^2 \Rightarrow a^2+2ab+b^2=16 \stackrel{(*)} {\Longrightarrow} \\\;\\ a^2+6+b^2=16|_{-6} \Rightarrow a^2+b^2=10[/tex]
scriem ecuatioa
z²-Sz+P=0 unde S este suma si P, produsul celor 2 numere
z²-4z+3=0
o rezolvam cu Δ sau cu spargerea termenului din mijloc in -z-3z
obtinem solutiile (a;b) ∈{(1;3) si (3;1)}
deci a²+b²=(ambele cazuri)=1+9=10
z²-Sz+P=0 unde S este suma si P, produsul celor 2 numere
z²-4z+3=0
o rezolvam cu Δ sau cu spargerea termenului din mijloc in -z-3z
obtinem solutiile (a;b) ∈{(1;3) si (3;1)}
deci a²+b²=(ambele cazuri)=1+9=10
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!