deoarece tgπ/4=1 poti scrie sinx+tgπ/4cosx=5/4 sinx+(sinπ/4/cosπ/4)*cosx=5/4 cosπ/4*sinx+sinπ/4*cosx=5/4 sin(x+π/4)=5/4*cosπ/4 sin(x+π/4)=5/4*√2/2 x+π/4=arcsin[5/4*√2/2] x=arcsin(5/4*√2/2)-π/4 solutia generala x=(-1)^k*[arcsin5/4*√2/2-π/4]+kπ
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!