Răspuns :
(5+10+15+20+25+...+100)-5x(1+2+...+20)=
= 5×(1+2+3+4+5+..+20) -5×(1+2+..20) =
= 0
= 5×(1+2+3+4+5+..+20) -5×(1+2+..20) =
= 0
(5 + 10 + 15 + 20 + 25 + ... + 100) - 5 * (1 + 2 + ... + 20) =
5(1 + 2 + 3 + 4 + 5 + ... + 20) - 5(1 + 2 + ... + 20) =
5 * (20 * 21/2) - 5 * (20 * 21/2) =
5 * 210 - 5 * 210 =
0
5(1 + 2 + 3 + 4 + 5 + ... + 20) - 5(1 + 2 + ... + 20) =
5 * (20 * 21/2) - 5 * (20 * 21/2) =
5 * 210 - 5 * 210 =
0
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!