Răspuns :
(2x-5)/3 = (2-4x)/2 /x6
2(2x-5) = 3(2-4x)
4x - 10 = 6 - 12x
4x + 12x = 6 + 10
16x = 16
x = 1
2(2x-5) = 3(2-4x)
4x - 10 = 6 - 12x
4x + 12x = 6 + 10
16x = 16
x = 1
[tex] \it 2x -\dfrac{5}{3} = 2 - \dfrac{4x}{2}[/tex]
[tex]\it 2x -\dfrac{5}{3} = 2 - \dfrac{4x}{2} \Leftrightarrow 2x -\dfrac{5}{3} = 2 - 2x\Leftrightarrow 2x+2x = 2+\dfrac{5}{3} \Leftrightarrow \\\;\\ \\\;\\ \Leftrightarrow 4x = \dfrac{11}{3} \Leftrightarrow x = \dfrac{11}{12}[/tex]
[tex]\it 2x -\dfrac{5}{3} = 2 - \dfrac{4x}{2} \Leftrightarrow 2x -\dfrac{5}{3} = 2 - 2x\Leftrightarrow 2x+2x = 2+\dfrac{5}{3} \Leftrightarrow \\\;\\ \\\;\\ \Leftrightarrow 4x = \dfrac{11}{3} \Leftrightarrow x = \dfrac{11}{12}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!