Răspuns :
x -1 + 4x² -1 =3 4x² +x - 5 = 0 4x² +5x - 4x -5 = 0
x(4x + 5) - (4x+5) = 0 (4x+5)(x-1) = 0
4x + 5 = 0 x1 = -5/4
x -1 = 0 x2 = 1
x(4x + 5) - (4x+5) = 0 (4x+5)(x-1) = 0
4x + 5 = 0 x1 = -5/4
x -1 = 0 x2 = 1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!