Răspuns :
[tex]a = (-9)^7\cdot 3^{10}:(-3)^{17} = \\ \\ = -9^7\cdot 3^{10}:(-3^{17}) = \\ \\ = -(-9^7\cdot 3^{10}:3^{17}) = \\ \\ = 9^7\cdot 3^{10}:3^{17} = \\ \\ ={(3^2)}^7 \cdot 3^{10}:3^{17} = \\ \\ = 3^{2\cdot 7}\cdot 3^{10}:3^{17} = \\ \\ = 3^{14}\cdot 3^{10}:3^{17} = \\ \\ =3^{14+10}:3^{17} = \\ \\ =3^{24}:3^{17} = \\ \\ =3^{24-17} =\\ \\ = 3^{7} = \\ \\=2187[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!