Răspuns :
ăm mie mi a dat asa..poate am greșit undeva sau poate ceva nu e bine cu enunțul
[ ( a × 2 + 79 ) × 3 - 120 ] : 5 = 121
( a × 2 + 79 ) × 3 - 120 = 121 × 5
( a × 2 + 79 ) × 3 - 120 = 605
( a × 2 + 79 ) × 3 = 605 + 120
( a × 2 + 79 ) × 3 = 725
a × 2 + 79 = 725 : 3
a × 2 + 79 = 241,66
a × 2 = 241,66 - 79
a × 2 = 162,66
a = 162,66 : 2
a = 81,33
( a × 2 + 79 ) × 3 - 120 = 121 × 5
( a × 2 + 79 ) × 3 - 120 = 605
( a × 2 + 79 ) × 3 = 605 + 120
( a × 2 + 79 ) × 3 = 725
a × 2 + 79 = 725 : 3
a × 2 + 79 = 241,66
a × 2 = 241,66 - 79
a × 2 = 162,66
a = 162,66 : 2
a = 81,33
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!