Răspuns :
√2(√8 - √32) - √3(√27 - √243) =
√2(2√2 - 4√2) - √3(3√3 - 9√3) =
√2 * (- 2√2) - √3 * (- 6√3) =
- 2 * 2 + 6 * 3 =
- 4 + 18 =
14
√2(2√2 - 4√2) - √3(3√3 - 9√3) =
√2 * (- 2√2) - √3 * (- 6√3) =
- 2 * 2 + 6 * 3 =
- 4 + 18 =
14
[tex]\it \sqrt2(\sqrt8-\sqrt{32}) -\sqrt3(\sqrt{27} - \sqrt{243}) =\sqrt{16}-\sqrt{64}-\sqrt{81}+\sqrt{729}= \\\;\\ = 4-8-9+27=31-17=14[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!