Răspuns :
Salut!
(g + h)(x) = g(x) + h(x) = 2x + 2 + 3x + 3 = 5x + 5;
[f · (g+h)](x) = [f(x) · (g+h)(x)] = (x+1)·(5x+5) = 5x^2 + 10x + 5; (*)
(f·g + f·h)(x) = f(x)·g(x) + f(x)·h(x) = (x+1)·(2x+2) + (x+1)·(3x+3) = 2x^2 + 4x + 2 + 3x^2 + 6x + 3 = 5x^2 + 10x + 5; (**)
Din (*) si (**) rezulta ca relatia ceruta este adevarata.
Bafta!
(g + h)(x) = g(x) + h(x) = 2x + 2 + 3x + 3 = 5x + 5;
[f · (g+h)](x) = [f(x) · (g+h)(x)] = (x+1)·(5x+5) = 5x^2 + 10x + 5; (*)
(f·g + f·h)(x) = f(x)·g(x) + f(x)·h(x) = (x+1)·(2x+2) + (x+1)·(3x+3) = 2x^2 + 4x + 2 + 3x^2 + 6x + 3 = 5x^2 + 10x + 5; (**)
Din (*) si (**) rezulta ca relatia ceruta este adevarata.
Bafta!
f x (g+h) = f x g+ f x h
( x+1)(2x+2+3x+3) = (x+1)(2x+2)+(x+1)(3x+3)
5x^{2} +10x+5 = 5x^{2} +10x+5
( x+1)(2x+2+3x+3) = (x+1)(2x+2)+(x+1)(3x+3)
5x^{2} +10x+5 = 5x^{2} +10x+5
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!