Răspuns :
lim[(x+1)²-4]/[(x+3)²-16]=
x->1
=lim(x+1-2)(x+1+2)/(x+3-4)(x+3+4)=
x->1
=lim(x-1)(x+3)/(x-1)(x+7)=
x->1
=lim(x+3)/(x+7)=4/8=1/2
x->1
x->1
=lim(x+1-2)(x+1+2)/(x+3-4)(x+3+4)=
x->1
=lim(x-1)(x+3)/(x-1)(x+7)=
x->1
=lim(x+3)/(x+7)=4/8=1/2
x->1
dac inlocui,ca pt functii continue, obtinem 0/0 nedeterminare
atunci descmpunem
lim cand x->1 din[ (x+1-2)(x+1+2)]/[(x+3-4)(x+3+4)]
lim cand x->1 din [(x-1)(x+3)]/[(x-1)(x+7)]= simplificam cu x-1≠0=
lim cand x->1din (x+3)/(x+7)=4/8=1/2
atunci descmpunem
lim cand x->1 din[ (x+1-2)(x+1+2)]/[(x+3-4)(x+3+4)]
lim cand x->1 din [(x-1)(x+3)]/[(x-1)(x+7)]= simplificam cu x-1≠0=
lim cand x->1din (x+3)/(x+7)=4/8=1/2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!