Răspuns :
Salut,
(2x-1)²-(x√3+1)² = (x-2)(x-√3)-x(√3+4)
4x²-4x+1-(3x²+2√3x+1) = x(x-√3)-2(x-√3)-x√3-4x
4x²-4x+1-3x²-2√3x-1 = x²-x√3-2x+2√3-x√3-4x
-4x-2√3x = -2√3x+2√3-6x
-4x+6x = 2√3
2x = 2√3
x = 2√3/2
x = √3.
Succes! :3
(2x-1)²-(x√3+1)² = (x-2)(x-√3)-x(√3+4)
4x²-4x+1-(3x²+2√3x+1) = x(x-√3)-2(x-√3)-x√3-4x
4x²-4x+1-3x²-2√3x-1 = x²-x√3-2x+2√3-x√3-4x
-4x-2√3x = -2√3x+2√3-6x
-4x+6x = 2√3
2x = 2√3
x = 2√3/2
x = √3.
Succes! :3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!